Viltkrydda

På mindre än fem minuter fixar du din egen kryddmix som är helt fri från tillsatser, varför inte prova att göra en viltkrydda till höstens exklusiva middagar.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • 10 torkade enbär
  • 3 lagerblad
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • 3 tsk torkad timjan
  • 1 msk vitpepparkorn
  • 5 st kryddpepparkorn
  • 10 st rosépepparkorn

Blanda i mortel eller mixer. Lägg i burk med lock.

En kryddblandning som passar utmärkt till såväl småvilt som högvilt, den gifter sig bra även med fläskkött och kan få den tamaste gris att tro den är ett vilt svin. Bra kryddblandningar har flera användningsområden, prova att vispa ner lite grann i en gräddsås och plötsligt så har de hemrullade köttbullarna fått en annan karaktär.

Receptet är hämtat ur: Vilda smaker – Ge höstmaten en smak av vilt. (Coop, 2011)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s