Kassler i grönpepparsås

Pastasåser kan varieras i det oändliga, det finns ingen hejd. Praktiskt under arbetsveckor är ju att de flesta pastasåser tillhör kategorin mat på femton minuter. Pasta med kassler i grönpepparsås. Mmm… spetsa den gärna extra med att sprinkla över lite riven ost.

  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 300 gram kassler
  • 2,5 dl laktosfri vispgrädde
  • 2,5 dl vatten
  • 1,5 msk kalvfond
  • 2 tsk mald grönpeppar
  • 250 gram champinjoner på burk
  • Idealmjöl

Börja med att förbereda pastan, följ anvisningen på paketet och tänk på att pasta tar allt mellan 2-15 minuter att koka så gör gärna ett medvetet val. Under tiden pastavattnet kokar upp förbereder du det som skall hackas till pastasåsen, alltså kassler och lök. Sedan går det undan. Smält smör och fräs kassler, lök, vitlök och champinjoner och tillsätt därefter övriga ingredienser och låt puttra ihop medan pastan kokar klart. Smaklig måltid.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s