Spenat och baconpaj

Pajer, dessa allt-i-ett-rätter med alla godsaker samlade i ett och samma skal är ju rena kalasmaten när man tänker efter. Galet gott och alltid lika festligt.  Att matpajer är enkla att tillaga och lätta att variera är ju inte heller någon nackdel.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Värm upp ugnen till 200 grader och tillred pajdegen enligt instruktionen. Du kan givetvis göra en annan matpajsdeg om du föredrar det, kanske du måste hålla dig till en viss typ av kost p.g.a. allergier t.ex.

Fyllning:

  • 120 gram bacon
  • 1 schalottenlök
  • 2 dl riven ost
  • 200 gram laktosfri cream fraiche
  • 2 ägg
  • 1½ krm grivmalen svartpeppar
  • 125 gram färsk babyspenat
  • tomater

Strimla baconskivorna och finhacka schalottenlöken. Stek tills baconstrimlet fått färg och löken blivit mjuk, dra åt sidan. Skölj och hacka babyspenaten. Blanda cream fraiche, ägg, riven ost och svartpeppar.  Vänd ner spenathack, bacon och lök i cream fraiche-röran. Häll smeten i pajformen. Skiva tomater av valfritt slag och fördela så det täcker hela pajen.  Ställ i ugn uppvärmd till 200 °C och låt stå tills fyllningen stelnat, ca 25-30 minuter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s