Tacopaj

Tacos detta himmelska mums som folk mest unnar sig till helgen är minst lika gott till vardags. Man behöver  nödvändigtvis inte stanna vid tacos med skal och allehanda tillbehör, tacopaj är mycket mer praktiskt om man ska ha matlåda dagen efter. Det finurliga med den tacokryddade köttfärsen är att man kan kombinera den med en rad olika tillbehör och således ser tacobuffén olika ut i nästan varje hushåll. Redan nu kan ni nog räkna ut att det därför finns en uppsjö med varianter på tacopaj också och här är en till…
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pajskal:

Fyllning 1:

Fyllning 2:

  • 2 gula lökar
  • 2-3 tomater
  • 3-4 gröna jalapeno

Fyllning 3:

  • 200 gram laktosfri crème fraiche
  • 2-3dl riven ost

Värm upp ugnen till 200 grader och tillred pajdegen enligt instruktionen.

Under tiden pajskalet förgräddar tillagas köttfärsen enligt instruktionen på påsen med kryddmix.

När pajskalet tagits ur ugnen läggs tacofärsen i pajskalet och toppas sedan med ett lager grönsaker bestående av skivad tomat, lök skivad till ringar och tunt skivad jalapeno.

Blanda därefter ihop crème fraiche och ost och sprid ut oströran över färs- och grönsaksfyllningen.

Grädda sedan pajen tills osten blivit gyllenbrun, ca 20 minuter i 200 grader.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s