Pepparbakad fläskkarré

Jag brukar ofta säga att man aldrig ska justera ett recept någon annan har komponerat när man provar det första gången, gör man en ändring vet man ju faktiskt inte hur det var tänkt att det skulle smaka. Idag bröt jag mot den regeln själv… ack, ack, ack. I kocklandslagets recept på pepparbakad karré ingick vallmofrön och de blev jag tvungna att utesluta. Så kan det gå när det saknas råvaror i skafferiet.

Dagens middag blev riktigt delikat, trots det vet jag fortfarande inte hur kocklandslaget under ledning av Gert Klötzke tänkte sig att det hela skulle smaka när de komponerade sin anrättning då i slutet på 1990-talet.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • 1 kg fläskkarré i bit
  • 2 msk ostronsås
  • 1 msk sambal oelek
  • 2 krm svartpeppar

Värm upp ugnen till 175 °C. Blanda ostronsås och sambal oelek. Lägg köttet i en ugnsform och pensla på såsblandningen och strö sedan över svartpeppar. Ställ in karrén i den uppvärmda ugnen och låt stå i 1,30-1,45 minuter.

Här serverat med portvinssås, ungsbakad sötpotatis och kokt brysselkål.

Kocklandslagets originalrecept på pepparbakad karré kan man finna i boken Kocklandslagets underbara värld som gavs ut 2000.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s