Äppelmarmelad

Om man inte vill äta äppelpaj till leda när det är skördesäsong så får man ta till alternativa metoder för att ta reda på skörden. Äppelmos är i och för sig både gott och användbart men… har man nio stycken äppelträd så skadar det inte att ha ett ess eller två i rockärmen. Ombyte förnöjer och äppelmarmelad gjord på Åkerö kan till och med få mig att lägga marmelad på den rostade ostmackan.
i

  • 750 gram äpplen
  • 7,5 dl vatten
  • Rivet skal av 2 citroner
  • 2,5 dl råsocker
  • 2 msk melatin gul

Mät upp vattnet och häll i kastrull, lägg i det rivna citronskalet och äpplen skurna i bitar. Låt koka i ca 30 minuter, äpplena skall vara helt sönderkokta. Tag av från plattan och sila genom silduk. Häll tillbaka den avsilade äppelsaften i kastrullen och tillsätt melatin och därefter sockret och låt sjuda tills sockret löst sig. Häll upp den varma marmeladen på burkar och förslut, marmeladen kommer att stelna vartefter den svalnar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s