Kinaköttbullar

Jätteköttbullar kokta i soya- och ingefärssky tillsammans med kinakål, en variation på Lejonhuvuden eller Shi zi tou som de heter på originalspråket.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • 500 gram köttfärs
  • 1 gul lök
  • 2 chilipepparfrukter, t.ex cayenne
  • 2*1 cm färsk ingefära

Mixa alla ingredienserna i en matberedare, forma köttbullar stora som limefrukter. Fräs i stekpanna tills de fått färg.

  • ½ dl soya
  • 1 tärning köttbuljong
  • 5 dl vatten
  • 600 gram kinakål

Koka upp soya tillsammans med buljongtärning och vatten, lägg i de förstekta köttbullarna. Strimla kinakålen och lägg som ett täcke över köttbullarna. Lägg på lock och låt puttra på svag värme i 20-30 minuter.

Serveras tillsammans med ris, matvete eller pasta om man känner för det.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s