Rönnbärsdricka

Rönnbär är underskattade bär, av somliga enkom ansedda som föda åt fåglar. Själv tycker jag rönnbär är delikata bär i rätt sammanhang. Rönnbärsdricka är något jag gör i mängder de år rönnarna producerat många bär, gott och nyttigt är en kombination jag uppskattar. Rönnbär är superbär.
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

  • 5 kg rönnbär, frostbitna alternativt frysta
  • 5 liter vatten
  • 3 kg socker (600gr/liter avrunnen saft).

Dag 1: Koka bär och vatten i 20 minuter, låt uppkoket svalna i kastrullen och låt därefter stå i ett dygn.

Dag 2: Sila av bären. Koka upp rönnbärssaften tillsätt socker och rör till sockret löst upp sig. Låt koka i ca 10 minuter. Skumma, fyll upp på rengjorda flaskor och korka igen. Förvaras därefter svalt.

Spädes: 1 del saft, 4 delar vatten.

Och ja, ni vet ju sen tidigare att sockerrika produkter skall konsumeras med förstånd.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s