Rönnbärsgele

Rönnbäret är enbärets eminente följeslagare. Rönnbärsgelé passar till allehanda rätter som kryddats med enbär, jag har provat det till såväl skinkstek som älgstek, köttfärslimpor och köttbullar. Delikat är ordet.
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

  • 2L (1kg) frostbitna rönnbär
  • 4 dl vatten
  • 7 dl (600g) socker
  • 1 dl konjak

Rensa och skölj bären, lägg dem i en gryta och slå på vattnet och låt dem sjuda i 2-3 minuter. Tillsätt socker, lite i taget och låt sjuda i ytterligare 15 minuter. Tillsätt konjak. Häll upp på väl rengjorda varma burkar och tillslut.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s