Chokladganache

Hemgjorda chokladkarameller. Riktigt enkelt och riktigt lyxigt chokladgodis som bara smälter i munnen. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • 1 dl laktosfri vispgrädde
  • 200 gram blockchoklad

Värm grädden till kokpunkten. Bryt chokladen i bitar, lägg den i grädden och rör tills smeten blir slät. Låt den vara naturell eller smaksätt med mint eller kanske några droppar rom.

Låt chokladmassan halvstelna och forma till bollar eller häll direkt i små ischoklad- eller knäckformar. Garnera med kakao eller något annat trevligt.

Hållbarhet: En vecka i kylskåp, tre månader i frys.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s