Fransk skinkstek

Delikat festmat du enkelt lagar till vare sig du har kocktalanger eller inte. Med matglädje, goda råvaror och en lergryta kan det inte gå fel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • 1½ kg fläskbog
  • 1 msk salt
  • 1 tsk malen svartpeppar
  • 8 klyftade tomater
  • 1 tärning köttbuljong
  • 3 dl vatten
  • 3 msk tomatpuré
  • 3 hackade gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 stjälkar selleri i skivor
  • 3 lagerblad

Lägg alla ingredienser i en blötlagd lergryta och ställ in i kall ugn. Vrid termostaten till 200 °C och låt stå 2 timmar innan du tar ut lergrytan ur ugnen.

Lyft ur steken ur grytan. Sila ner skyn i en kastrull och red av med idealmjöl till en sås. Skär upp steken i skivor och servera med sås och kokt potatis.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s