Grönkålssoppa

Vitaminsprängda nässlor är i högsäsong på våren, under sommaren kommer spenaten och nu när vi börjar närma oss vintern är det grönkålens tid. Grönkål är ju så mycket mer än bara pynt på julbordet, liksom andra grödor är grönkålen både nyttig och god och har många användningsområden. Idag hamnade en snabblagad värmande soppa på lunchbordet, när det blåser så vinden biter in i benmärgen då smakar soppa extra gott.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Obs! 2 portioner

  • 200 gram färsk grönkål
  • 1 schalottenlök
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 6 dl vatten
  • 1 dl laktosfri mjölk
  • ½ tsk salt
  • 1 krm mald svartpeppar
  • 1 krm muskotnöt

Finhacka och fräs lök och grönkål ett par minuter. Pudra över vetemjöl och rör om så att det fördelar sig jämnt. Slå på vattnet och mjölken, smula ner buljongtärningen. Låt koka i 10 minuter och smaka av med salt, svartpeppar och muskotnöt. Servera med kokt ägg och en skiva bröd.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s