Semiheta räkor

Skaldjur till vardags – Javisst! Skaldjur är både nyttigt, gott och magert. Räkor innehåller mycket proteiner, en liten mängd nyttiga fetter och få kolhydrater och således kan man äta räkor med gott samvete även om man vill tänka på figuren.

Frossa lagom… Vill vi ha fortsatt möjlighet att ta del av havets delikatesser så är det viktigt att bestånden hålls starka, av miljöskäl bör  vi därför inte äta fisk eller skaldjur oftare än tre gånger per vecka. Välj gärna produkter märkta MSC, ASC eller Krav om du är mån om vår natur.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • 500 gram skalade räkor
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 färsk röd chilipepparfrukt (t.ex jalapeno)
  • 2 st avokado
  • 1 msk citronjuice
  • 2 tomater
  • 1 dl laktosfri vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 knippe kruspersilja

Skala och finhacka den gula löken och vitlöken. Skölj och skär chilifrukten i strimlor (kärna ur chilin innan du strimlar den om du vill ha en mildare sås). Värm upp lite olja i en traktörpanna och fräs på löken och chilin, löken skall bli mjuk men inte få färg.

Kärna ur avokadon, skala och skär den i bitar. Skölj och tärna tomaterna. Vänd ner avokadon och tomaterna i traktörpannan. Slå på citronjuice och grädde, låt koka upp och smaka av med salt. Dra av pannan från plattan, vänd ner räkorna och klipp över persilja. Servera med pasta.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s