Nikujaga

Nikujaga eller japansk sjömansbiff låter lite flådigare än kött och potatis i sås, eller hur? Sötaktig fyllig sälta, mmm… umami.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • 8 potatisar
  • 2 lökar
  • 300 gram biff
  • ½ liter vatten
  • 1 tärning köttbuljong
  • 1 dl soya
  • 3 msk sake
  • 1 msk strösocker

Strimla löken fint och stek i olja i en järngryta, den skall bli mjuk och börja ta färg. Tillsätt potatis skuren i bitar och lövtunna skivor biff. Rör om i 2-3 minuter. Tillsätt köttbuljong, soya, sake och socker. Låt koka upp, sänk värmen och låt puttra tills potatisen blir mjuk. Smaka av, tillsätt eventuellt mer salt. Klart att servera.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s