Grön kycklingcurry

Jag hade inte alls planerat att ha kokos i min kycklinggryta idag, men när det inte fanns någon burk med grön currypasta att tillgå i närbutiken så fick det bli så.

Jag är ju inte mycket för de där preparerade såserna som är klara att blanda med det ena eller det andra, vare sig de heter si eller så, de förtar matlagningsnöjet. Jag fick ge föga idag, ty en av butikens grytbaser var det som var mest närliggande det jag sökte. Det blev bra även om det inte blev vad jag tänkt.

  • 2 kycklingfiléer
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 300 gram färska champinjoner
  • 2 dl förvällda kantareller
  • 400 ml Thai Green Curry

Strimla kycklingfiléerna, hetta upp olja i en wok eller traktörpanna och stek kycklingen runt om till den blir brynt. Lyft upp och lägg och sidan.

Skär rödlöken i tunna skivor och fräs på i din redan uppvärmda panna, pressa ner vitlöken och låt fräsa tills löken blivit mjuk. Vänd ner skivade champinjoner och kantareller i pannan med lök och låt steka till svampen blivit brynt.

Lägg ner de förbrynta kycklingstrimlorna i pannan tillsammans med lök och svamp och slå på såsbasen, låt puttra i några minuter.  Servera med ris eller nudlar.

Ps. Jag måste verkligen se till att ta mig till en av de små asiatiska specialbutikerna när jag är i staden nästa gång.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s