Snabb köttfärspaj

Även om jag vurmar för matlagning från grunden så vill jag påpeka vikten av att man ibland tillåter sig att vara bekväm, när lathetsfaktorn är hög och magen kurrar får jag faktiskt lov att ta en genväg med gott samvete. Idag står det paj på min matsedel och istället för att göra pajdeg så har jag valt att köpa färdig smördeg, det man förlorar i pengar vinner man i tid och så enkelt sen.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pajdeg:

  • 3 smördegsplattor a´ 75 gram vardera
  • 1 ägg

Fyllning:

  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 500 gram köttfärs
  • 1 dl laktosfri cream fraiche
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 1 röd paprika
  • 1 röd chilipepparfrukt
  • 150 gram champinjoner

Stek hackad lök och pressad vitlök i en traktörpanna eller stekpanna med höga kanter. Vänd ner köttfärsen och låt fräsa tills köttfärsen är brynt. Tillsätt cream fraiche, vatten, fond, fint tärnad paprika och chili samt champinjoner och låt puttra samman några minuter. Smaka av, tillsätt salt och peppar om så önskas.

Häll köttfärsröran i en pajform. Skär strimlor av smördegen och lägg omlott ovanpå köttfärsröran så att det bildare ett  dekorativt rutnät. Pensla med vispat ägg och ställ in i ugn uppvärmd till 200 °C och låt stå tills den börjat få fin färg, ca 20-25 minuter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s