Skaldjursjambalaya

När europeiska och afrikanska smaker smälter samman, då blir det bra. Välbalanserade smaker, mild hetta möter tomater och skaldjur i en kreolsk jambalaya. Yummie yummie.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • 1 grön chili
  • 2 gula lökar
  • 3 dl långkornigt ris
  • 500 gram krossade tomater
  • 4 dl vatten
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 2 paprikor
  • 400 gram skalade räkor
  • 360 gram kräftstjärtar
  • 300 gram majs

Skölj, kärna ur och hacka chilin. Skala och hacka löken. Fräs chilin och löken i lite olja i en kastrull eller traktörpanna. Tillsätt riset och låt det fräsa med några minuter. Smula över buljongtärningen och slå på vatten och krossade tomater. Låt koka under lock i ca 20 minuter.

Skölj och kärna ur paprikan. Placera paprikan ovanpå riset när det återstår ca 5 minuter av koktiden.

Blanda ner skaldjur och majs i riset och låt alltsammans bli varmt, servera genast.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s