Pasta puttanesca i variation

Pasta puttanesca låter mer glamoröst än skökans pasta inte sant? Struntsamma, puttanesca är en enkel italiensk pastasås med komplex smak som tillagas på blott några minuter… snabbmat för finsmakare.

Sardell-puttanesca:

  • 1 finhackad lök
  • 2 klyftor fint skivad vitlök
  • 1 fint skivad röd chili
  • 400 gram tomatkross
  • 16 svarta urkärnade halverade svarta oliver
  • ½ tsk torkad oregano
  • ½ tsk torkad basilika
  • 6 finhackade sardeller
  • 2 msk kapris

Tonfisk-puttanesca:

  • 1 finhackad lök
  • 2 klyftor fint skivad vitlök
  • 1 fint skivad röd chili
  • 400 gram tomatkross
  • 16 gröna urkärnade hackade oliver
  • ½ tsk torkad oregano
  • ½ tsk torkad basilika
  • 1 burk tonfisk
  • 2 msk kapris

Koka spaghettin al dente enligt anvisningen på förpackningen. Låt pastan rinna av ordentligt och lägg tillbaka den i kastrullen så den håller sig varm.

Hetta upp olja i en kastrull på medelhög värme, lägg i lök, vitlök, chili och bryn tills löken blir mjuk. Tillsätt tomatkross, oliver och örtkryddor låt koka ihop ett par minuter och vänd därefter ner kapris och sardeller alternativt tonfisk. Låt koka upp, sänk värmen, smaka av med salt och peppar och låt sedan sjuda i ett par-tre minuter. Vänd ner spaghettin i såsen och din mat är färdig att servera.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s