Räk och spenatpaj

Varför lagar så få matpajer till vardags? Matpajer är ju så enkla att svänga ihop och det blir ju så gott. Allt-i-ett-rätter som kan varieras i det oändliga är ju bra, därmed inte sagt att man ska äta paj var dag för då blir det ju varken varierat eller hälsosamt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Värm upp ugnen till 200 grader och tillred pajdegen enligt instruktionen. Du kan givetvis göra en annan matpajsdeg om du föredrar det, kanske du måste hålla dig till en viss typ av kost p.g.a. allergier t.ex.

Fyllning:

  • 3 dl purjolök
  • 1 dl hackad dill
  • 500 gram skalade räkor
  • ½ knippe färsk sparris
  • 1 dl fetaosttärningar
  • 3 ägg
  • 2½ dl laktosfri vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Strimla purjolöken och fördela jämnt i pajformen. Finhacka dillen och sprid ut över purjolöken. Lägg räkorna som ett täcke över purjolöken och dillen. Vispa ihop ägg, grädde, salt och svartpeppar och häll sedan äggsmeten över räkorna. Gör pajen dekorativ genom att placera ut sparrisen som ekrarna på ett hjul. Tärna fetaosten och sprid ut osttärningarna lite här och där.

Ställ in i ugn uppvärmd till 200°C och låt grädda tills äggstanningen stelnat, ca 25 minuter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s