Fläskfilé med champinjoner i grönpepparsås

Fläskfilé hittar man emellanåt till väldigt bra pris och tillagningstiden är kort om man skär köttstycket i mindre bitar. Gör vardagsmiddagen till en fest genom att låta filén ackompanjeras av en gräddsås med grönpeppar.

  • 500 gram strimlad fläskfilé
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk grovmalen grönpeppar
  • 1 strimlad gul lök
  • 200 gram skivade färska champinjoner
  • 3 dl laktosfri vispgrädde

Värm upp olja i en traktörpanna och lägg i filé, lök och champinjoner i omgångar . Stek tills köttet är brynt och champinjonerna börjat ta färg. Krydda med salt och grönpeppar, slå på grädden och låt alltsamman koka ihop tills grädden reducerats till hälften. Servera med kokt ris eller pasta.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s