Köttfärsröra med ananas

Ananasen är en delikat frukt, söt, syrlig och saftig. Ananasens karaktär, sötsur, skvallrar om att den faktiskt passar bra som ingrediens om man vill tillreda mat inspirerad av matkulturen i österled. Sagt och gjort, här har ananas blandats med köttfärs, svamp och grönsaker till en smakrik mix.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • 500 gram köttfärs
  • 2 dl förvällda kantareller
  • 3 dl strimlad purjolök
  • 3 dl tärnad squash
  • ½ tsk svartpeppar
  • 225 gram ananasringar i juice
  • 2 dl vatten
  • 2 msk soya
  • 2 paprikor
  • 2 tsk sambal oelek

Bryn köttfärsen i lite matolja i en stekgryta. Vänd ner kantareller, purjolök och squash, peppra och låt alltsammans koka ihop i 5 minuter. Tillsätt juicen från burken med ananasringar samt vatten och soya. Strimla paprikan och skär ananasringarna i bitar, rör ner i köttfärsröran och låt sjuda ihop några minuter. Tillsätt sambal oelek för det där lilla extra stinget eller uteslut om du vill ha en mildare rätt. Servera med ris.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s