Spenat och skinkpaj

Då var det återigen dags för paj och denna gång med rökig sälta från kraftigt rökt skinka. Ingalunda smalmat men verkligen gott.

120310 Ost och skinkpaj

Värm upp ugnen till 200 grader och tillred pajdegen enligt instruktionen.

Fyllning:

  • 200 gram laktosfri cream fraiche
  • 2 ägg
  • 200 gram riven ost
  • 1 tsk svartpeppar
  • 125 gram krossad frusen babyspenat
  • 10 cm strimlad purjolök
  • 250 gram strimlad rökt skinka
  • 5 hackade soltorkade tomater
  • skivade tomater

Blanda cream fraiche, ägg, svartpeppar och ost och rör till en jämn smet. Vänd ner spenat, purjolök, soltorkade tomater och den rökta skinkan. Häll fyllningen i pajformen och fördela till ett jämnt lager. Toppa allt med skivad ost. Ställ in i ugn uppvärmd till 200 °C och låt stå till fyllningen stelnat, ca 25-30 minuter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s