Chokladkrisp

Så länge inte läkarkåren anmanar om annat så kan man gott unna sig godis med gott samvete när det är jul. Precis som julkocken får provsmaka julskinkor och köttbullar så är det fullt tillåtet för julkonditorn att vara den som först smakar av julens sötsaker. Mumsigt tycker gourmeten.
20131222_141823

  • 100 gram smör
  • 1½ dl strösocker
  • ½ dl sirap
  • 4 msk kakaopulver
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl russin
  • 5 dl Rice krispies

Mät upp smör, socker, sirap och kakao och lägg ingredienserna i en kastrull, blanda och koka upp under omrörning. Låt koka någon minut så att du ser att smeten blir jämn. Ta av kastrullen från värmen.

Rör ner kokos, russin och krispies. Det kan gå lättare att få allt att blanda sig om du snabbt ställer tillbaka kastrullen på den varma plattan medan du rör om.

Klicka ut massan till toppar i knäckformar eller på en pappersklädd bakplåt. Låt topparna svalna och förvara därefter i kyl.

Variation på ett recept med samma namn delgivet i boken ”Julgodis” 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s