Räksmörgås

Vad passar inte bra till frukost en nyårsafton om inte en fin skaldjursmacka? Inte helt oväntat är den godaste räkmackan den som man gör man helt själv. Gör en liten variant och du har en förrätt eller gör en stor och du har en huvudrätt. Hur du än tänker servera din räkmacka så ska den ätas med andakt, för detta är i sanning en riktigt delikat smörgås.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • 1 landgångsbröd
  • 1 msk citronmajonäs
  • 1 dl strimlad isbergssallad
  • 2 ägg
  • 3 dl skalade räkor
  • ¼ citron i skivor eller klyftor
  • Ev. dill för dekoration

Börja med att breda ett lager citronmajonäs på brödskivan. Obs! Inget smör. Lägg på strimlad isbergssallad, eller om man föredrar det hela salladsblad, som ett första pålägg. Skiva eller hacka äggen och lägg dem ovanpå salladen. Lägg på ett rikligt lager räkor ovanpå äggen. Avsluta med att garnera med citroner. Tillsätt mer majonäs om du önskar och garnera med dill om du så haver. Låt stå och dra i 20-30 minuter och sedan är läckerheten klar att äta.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s