Fläskfärswok

Ingalunda så hett som ingrediensförteckningen säger, nej här handlar det mer om en mjukt rundad spets än en mer vässad.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • 2 dl torkad shiitake
  • ½ tsk krossad sichuanpeppar
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1 röd chilipepparfrukt
  • 1 hackad gul lök
  • 500 gram fläskfärs
  • 1 strimlad gul paprika
  • 2 dl vaxbönor
  • 3 tsk soya
  • 2 msk portvin

Börja med att blötlägga svampen i vatten i minst 30 minuter. Fräs därefter sichuanpeppar, chili, ingefära och gul lök i en wok eller traktörpanna tills dess grönsakerna blir mjuka. Lägg ner fläskfärsen i woken och låt steka tills dess färsen skiftar färg och alla rosa toner är borta. Avsluta med att tillsätta paprika, bönor och svamp samt soya och portvin. Låt alltsamman puttra samman i 5-10 minuter. Servera med pasta eller ris.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s