Pankopanerad torsk

Vetebröd torkat och strimlat till tunna flingor blir Panko. Panko, det asiatiska ströbrödet som tillsammans med frityrsmet flitigt används till friterade räkor, bläckfiskringar och andra asiatiska delikatesser. Panko behöver ingalunda friteras utan kan användas i stekpanna precis som vanligt ströbröd, det ger en riktigt fin krispig skorpa på den stekta fisken.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • 400 gram torskfilé, skinn- och benfri
  • 1 ägg
  • 2-3 dl pankoströ
  • ½-1 tsk salt
  • 1-2 krm vitpeppar

Dela fisken i portionsbitar. Salta och peppra bitarna på känn, vänd i det uppvispade ägget och sedan i panko­strö. Hetta upp lika delar smör och rapsolja i en stekpanna. Stek fisken så att den får fin färg runt om och inte blir bränd, ca 1½-2 minuter per sida. Servera med hembankad mos och färska citroner.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s