Varm smörgås med kantarellstuvning

Ingalunda smalmat, men ack så gott. Underbart goda mackor som är så stora att de utgör en hel måltid.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • 4 landgångsbröd
  • 4 dl frysta förvällda kantareller
  • ½-1 krm vitpeppar
  • ½ tsk salt
  • 3 dl laktosfri vispgrädde
  • ½ tsk soya
  • idealmjöl
  • tomat
  • ost

Lägg kantarellerna i en uppvärmd stekpanna med hög kant eller i en kastrull och låt vätskan koka in. Pudra över salt och vitpeppar och rör om. Slå på grädde samt soya, låt puttra ihop ett par minuter och smaka av. Red av med idealmjöl till lagom tjocklek. Fördela svampstuvningen jämnt över landgångdbröden, lägg på skivade tomater och ost. Ställ in i ugn uppvärmd till 200 °C och låt stå tills osten fått färg, ca 7-8 minuter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s