Jägarkyckling

Tillhör du dem som tycker kycklingbröstfilé är torrt? Jag säger motsatsen, riktigt mört och saftigt och dessutom nyttigt och använder du en tryckkokare så går det dessutom snabbt.

  • 1 kg kycklingfilé i tärningar
  • 1 dl hönsbuljong
  • 1 dl vitt vin
  • 400 gram krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 gul lök i klyftor
  • 1 klyfta vitlök
  • 100 gram skivade champinjoner
  • 1 tsk timjan

Lägg alla ingredienser i tryckkokaren. Ställ kokaren på spisen, vrid åt locket och lås handtaget. Vrid upp plattan på full effekt, ställ in kokaren på högsta tryck och låt koka i 7-8 minuter. Tag av locket, smaka av och krydda efter om så önskas. Låt koka upp och red av skyn med idealmjöl till en sås.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s