Jägarkyckling

Tillhör du dem som tycker kycklingbröstfilé är torrt? Jag säger motsatsen, riktigt mört och saftigt och dessutom nyttigt och använder du en tryckkokare så går det dessutom snabbt.

  • 1 kg kycklingfilé i tärningar
  • 1 dl hönsbuljong
  • 1 dl vitt vin
  • 400 gram krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 gul lök i klyftor
  • 1 klyfta vitlök
  • 100 gram skivade champinjoner
  • 1 tsk timjan

Lägg alla ingredienser i tryckkokaren. Ställ kokaren på spisen, vrid åt locket och lås handtaget. Vrid upp plattan på full effekt, ställ in kokaren på högsta tryck och låt koka i 7-8 minuter. Tag av locket, smaka av och krydda efter om så önskas. Låt koka upp och red av skyn med idealmjöl till en sås.

Lämna en kommentar