Purjo- och broccolipaj med skinka

Vad värmer gott ett kylig vinterkväll om inte en varm smaskig matpaj? Ja, sannerligen är det dags för en delikat matpaj igen.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Värm upp ugnen till 200 grader och tillred pajdegen enligt instruktionen. Du kan givetvis göra en annan matpajsdeg om du föredrar det, kanske du måste hålla dig till en viss typ av kost p.g.a. allergier t.ex.

Fyllning:

  • 2 tomater i klyftor
  • buketterna från 1-2 stockar broccoli
  • 2 ägg
  • 200 gram laktosfri cream fraiche
  • ½ tsk grovmalen svartpeppar
  • 2 dl finstrimlad purjolök
  • 3 dl tärnad alspånsrökt skinka
  • 150 gram riven ost

Fördela de klyftade tomaterna och broccolibuketterna jämnt i det förgräddade pajskalet. Blanda samman alla ingredienser till äggstanningen och klicka ut ovanpå tomaterna och broccolin. Ställ in i ugn uppvärmd till 200°C och grädda tills pajen fått färg, ca 20 minuter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s