Asiatisk skinkstek i lergryta

Lergrytsbakade stekar är söndagsmat. Det enda man behöver göra är att tillsätta smaksättare och sedan skapar kokkärl och ugn magi.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

  • 1-1½ kg bogfläsk
  • 1 stor gul lök i klyftor
  • 6 hela vitlöksklyftor
  • 1½-2 msk strösocker
  • 1 skalad morot i bitar
  • 2 chilipepparfrukter
  • 1 dl soya
  • 1½ dl rött vin

Lägg alla ingredienser i en blötlagd lergryta. Ställ in i kall ugn, vrid termostaten till 200 C°, låt stå i två timmar.

Skiva upp och servera med en fräsch grönsallad.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s