Vitkålsallad

Efter intryck av det senaste numret av Buffé som hade ett helsidesuppslag om vitkål blev jag inspirerad att göra en vitkålssallad.

Vitkålssallad är vanligast i kombination med vinäger eller majonäs, jo du har säkerligen hört talats om pizzasallad och coleslaw. Hos mig är den enväldige vinnaren vitkålsalladen som spetsats med ättikssprit och dragit i några dygn. 111006 Pizzasallad

Ättikslag:

  • 6 msk rapsolja
  • 4 msk 12% ättika
  • 4 krm svartpeppar
  • 2 tsk salt
  • 4 tsk strösocker
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • ½ vitkålshuvud

Blanda samman alla ingredienser till ättikslagen. Strimla vitkålen och vänd ner i ättikslagen. Täck över, ställ svalt att mogna i minimum 3 dygn. Därefter håller sig kålsalladen i ca 7 dagar i kylskåp, men så länge räcker den sällan. En riktig hit, trevligast av allt är ju att den varken innehåller vinäger eller majonäs 😉

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s