Grönsakswok med räkor

Trots många ingredienser går mat inspirerad av det asiatiska köket snabbt att laga i ordning om köksknivarna är vässade. Verkligen värt besväret.

  • 200-250 gram skivade champinjoner
  • 10 cm strimlad purjolök (den vita delen)
  • 1 strimlad röd paprika
  • 1 röd skivad chilipepparfrukt
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1  grovt strimlad morot
  • ¼ huvud kinakål, strimlad
  • 2 dl vatten
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 6 msk ostronsås
  • 4 msk soya
  • 4 msk sake
  • 1 liter skalade räkor
  • 5 dl valfria groddar (av t.ex mungbönor)

Fräs på grönsakerna lite snabbt i en wok eller traktörpanna och tillsätt därefter vatten, buljontärning, ostronsås, soya och sake och låt alltsammans puttra ihop i 5-7 minuter. Vänd ner räkor och groddar, dra av från plattan när räkorna blivit varma efter 1-2 minuter. Servera genast.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s