Kräftpastasås

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • 4 portioner pasta
  • 10 cm finstrimlad purjolök
  • 1 silverlök
  • ½ finstrimlad röd paprika
  • 1 tomat, tärnad
  • ½ chilipepparfrukt, finhackad
  • 100 gram laktosfri cream fraiche
  • 3 dl laktosfri vispgrädde
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 kruka dill
  • 1 portion citronzest (rivet skal av 1 citron, det ytterst gula skalet)
  • 1 burk kräftstjärtar  i lake (333g/170g)

Koka pasta enligt anvisningen på förpackningen.Stek grönsakerna i olja, de skall bli mjuka men inte ta färg. Tillsätt cream fraiche och grädde, rör tills du har en jämn sås. Krydda med citron, grönsaksbuljong och dill och låt puttra ihop några minuter. Smaka av, tillsätt salt och svartpeppar om så önskas. Avsluta med att vända ner kräftstjärtarna och låt dem bli varma. Blanda såsen med den nykokta pastan, servera genast.

Tycker du det här verkar intressant, gillar du nog även Semiheta räkor.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s