Matpajdeg (med eller utan gluten)

Enklare pajdeg får man leta efter…

Pajdeg med gluten
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • 250 gram kvarg
  • 3 dl vetemjöl
Blanda kvarg och mjöl. Tryck ut degen i en pajform, skvätta över lite mjöl under tiden du trycker ut den kladdiga degen. Ställ in pajformen i ugn uppvärmd till 200 ºC och grädda pajskalet i 10 minuter. Ta ut formen ur ugnen, ditt pajskal är nu redo att fyllas med läckerheter.
Glutenfri pajdeg
 OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • 100 gram smör
  • 200 gram glutenfri mjölmix
  • 6 tsk vatten
Sikta ner mjölmixen i en skål och blanda det sedan med smöret tills du fått en grynig massa. Tillsätt vattnet och blanda tills du fått ihop en deg. Linda sedan in degen i folie och låt den vila i kylskåpet i 30 minuter. Kavla ut degen så den blir ca ½-cm tjock, flytta över degen till en pajform, tryck fast degen mot sidorna och skär bort överflödig pajdeg. Ställ sedan in pajformen i ugn uppvärmd till 200 ºC och grädda pajskalet tills degen börjar bli gyllene, 10-15 minuter. Ta ut formen ur ugnen och fyll ditt förgräddade pajskal med läckerheter.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s