Köttfärscurry

Italienskt, indiskt och persiskt i ett. Så kan det bli när man gourmeten improviserar fram kulinariska läckerheter i sitt kök.

  • 250 gram champinjoner
  • 1 gul lök
  • 1 grön paprika
  • 1 tsk curry (gul)
  • ½ tsk chilipulver
  • 500 gram köttfärs
  • ½ tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 burk krossade tomater (400 gram)
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 tärning köttbuljong
  • 1 msk torkade örter (ghormeh sabzi)

Skiva och stek champinjonerna, fräs svampen tills den påtagligt skiftar färg och häll upp i ett kärl och ställ vid sidan av spisen. Hacka lök och paprika och fräs tillsammans med curry och chilipulver och häll därefter upp i kärlet med champinjoner.

Bryn köttfärsen. Slå i en konserv krossade tomater, tomatpuré, buljong och de torkade örtkryddorna. Vänd ner den förstekta svampen och grönsakerna och låt därefter alltsammans koka ihop i sådär 5-10 minuter.

Servera med nykokt pasta eller ris.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s