Julskinka i gräslökssås

Tillhör du dem som brukar få julskinka kvar när det närmar sig nyår och väljer att frysa in den?

Pastasås och pytt är exempel på rätter där infryst skinka kan komma till pass.  Här samsas skinkan tillsammans med gräslök i en gräddig cream fraiche-sås. Inte bara gott, utan riktigt gott.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • 400 gram julskinka i bit
  • 3 stjälkar selleri
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 dl laktosfri cream fraiche
  • 1 dl vatten
  • 1 dl laktosfri vispgrädde
  • 1 dl hackad gräslök
  • ½ tsk svartpeppar , grovmalen

Skär skinkan i strimlor och sellerin i bitar under tiden du hettar upp matfett i en traktörpanna. När smöret smält/oljan blivit varm steks skinkstrimlorna tills de börjar ta färg och sedan tillsätts selleri och buljong. Slå på cream fraiche, vatten och grädde (ersätt grädden med vatten om du vill ha en smalare variant) och avsluta med att tillsätta den hackade gräslöken och några nypor svartpeppar. Låt sedan alltsammans puttra under lock i 15 minuter. Smaka av och servera sedan med nykokt pasta.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s