Räksallad

Matiga sallader, alltid lika gott och funktionellt året om även om många ser detta som sommarmat.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • 1 påse örtagård dressingmix från Knorr
  • 3 msk rapsolja
  • 3 msk vatten
  • ½ gurka
  • 1 gul paprika
  • ½ purjolök (den vita delen)
  • 3 tomater
  • 70 gram ruccolasallad
  • 70 gram machesallad
  • 4 dl blandade groddar
  • 5 dl räkor
  • 4 ägg

Tina och skala räkorna. Koka äggen. Gör i ordning dressingen genom att blanda samman kryddmixen med olja och vatten och rör om ordentligt. Skär paprikan och gurkan i tärningar, strimla purjolöken och klyfta tomaterna. Skölj salladen och groddarna och vänd ner i dressingen tillsammans med de uppskurna grönsakerna. Vänd ner 5 dl skalade räkor. Servera, komplettera med 1 ägg per portion för extra smak och protein.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s