Köttfärsröra under frasigt täcke

Förkylningen lurar och orken tryter, med andra ord är det dags för en genväg för gourmeten. Givetvis paj på menyn som så många andra torsdagar, men denna gång i ackompanjemang av smördeg. Mycket smak vs. liten arbetsinsats, färdig smördeg går alldeles utmärkt att använda som skal till en matpaj.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Fyllning:

  • 1 gul lök
  • 400 gram köttfärs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 dl laktosfri cream fraiche
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk oregano
  • 1 krm rosmarin

Garnering:

  • 1 orange paprika
  • 2 dl riven ost
  • 3 smördegsplattor
  • 1 ägg

Hetta upp olja i en stekpanna med höga kanter. Skala och hacka vitlök, fräs tills löken börjar bli mjuk. Rör ner köttfärsen tillsammans med löken och låt steka tills färsen blivit brynt. Rör ner tomatpuré, cream fraiche och kryddor i stekpannan med de andra ingredienserna och låt alltsammans puttra ihop i några minuter. Avsluta med att hälla ner köttfärsröran i en pajform.

Skär paprikan i små bitar och lägg ovanpå köttfärsröran. Riv en bit ost, sprid ut osten jämnt över hela ytan med köttfärsröra och paprika. Skär smördegsplattorna i strimlor och lägg omlott ovanpå köttfärsröran så att de bildar ett mönstrat täcke. Pensla med vispat ägg och ställ in i ugn uppvärmd till 200 °C och låt stå tills den börjat få fin färg, ca 20-25 minuter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s