Bokrean 2014

Säsong för lilla julafton i dagarna flera! Tid för bokhandelsbesök och bokrea. Vara bekväm och beställa bokfynd över nätet? Nej, verkligen inte! Att stå där bland bokstånden och bläddra bland titlarna har en säregen charm som på intet vis kan jämföras med bokköp på nätet.

Öppningsdagen den 25 februari råkade jag befinna mig på heldagsmöte och i samband lunch lyckades jag klämma in ett ministopp på stadens akademibokhandel och kunde fynda mig en bok om grönsaksodling. Vän av hemodlat kan ju inte få för mycket litteratur av den varan. Kanske kan man snappa upp något nytt tips, baksidestexten är minst sagt lockande.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I samband med mathandling under helgen som följde gjordes ytterligare ett fynd. Och det förstår ju vem som helst att  en gourmet kan ju inte få för många kokböcker och speciellt inte om de handlar om det som naturen ger.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Synd bara att tiden inte är obegränsad när det kommer till förnöjelser hos bokhandlarna. Känslan av böckernas pärmar, dofterna från nypressade bokblad, trängseln bland likasinnade… ja det är något speciellt med böcker.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s