Pepparfilé med ungsstekta grönsaker

Fem minuters förberedelser innan ugnen gör jobbet, vilsammare mat än så är det svårt att åstadkomma. Att det sprids en fräsch väldoft från varma grönsaker medan man fortsätter vila i soffan är en angenäm bieffekt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • 1 fläskfilé om 650-700 gram
  • 2 tsk pepparmix
  • 2 fänkål
  • 1 sötpotatis
  • 1 morot
  • 2 gula lökar
  • 50 gram smör
  • 1 tsk salt

Dela filén i skivor (ca 2 cm tjocka), krydda runt om och låt vila en stund.

Skär upp grönsakerna i mindre delar och lägg dem på en ugnsplåt med höga kanter. Skör smöret i små tärningar och sprid ut jämnt över plåten, strö över salt.

Lägg filébitarna ovanpå grönsakerna. Täck ugnsformen med folie, ställ in i ugn uppvärmd till 200 °C. Låt bakas i 30 minuter, ta av folien när det återstår 10 minuter så att fläskfiléen får lite färg.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s