Ugnsbakad köttfärssås

Oj oj oj, en riktigt smakrik köttfärssås som inte ligger långt ifrån en traditionell bolognesesås i såväl klass som smak. Busenkel att tillreda och vansinnigt god.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • 140 gram bacon
  • 500 gram köttfärs
  • 1 stor hackad gul lök
  • 2 skivad stjälkar selleri
  • 2 tärnade morötter
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk torkade örter (ghormeh sabzi)
  • 200 gram tomatpuré
  • 2 dl rött vin
  • 1 tärning köttbuljong
  • 2½ dl vatten
  • 1 msk rödvinbärsgelé

Sätt ugnen på 150 °C. Värm upp olja i en ugnsfast gryta och stek bacon och köttfärs tills allt blivit brynt, ca 10 minuter. Rör om då och då så att färsen blir finfördelad.

Tillsätt lök, morötter och stjälkselleri, rör om och stek i några minuter till. Tillsätt övriga ingredienser, rör om så allt bli väl blandat. Lägg på ett lock och ställ in i ugnen, låt stå i två timmar (rör om några gånger under tillagningen).

Ta ur grytan ur ugnen. Servera köttfärssåsen tillsammans med nykokt pasta. Se upp så du inte bränner dig!

Källa: Grytor och gratänger

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s