Räkcurry

Inte grön, inte röd utan gul curry den så typiskt indiska kryddan spelar huvudrollen i denna enkla grönsaks- och skaldjursrätt. Snabbt, enkelt och genuina smaker.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • 1 liter skalade räkor
  • 1 röd paprika
  • ½ purjolök
  • 140 gram majs
  • 1 msk currypulver
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2½ dl laktosfri vispgrädde
  • salt

Tina och skala räkorna. Strimla paprikan och purjolöken. Låt majsen rinna av. Fräs paprika, purjolök och curry hastigt i lite rapsolja. Vänd ner majsen tillsammans med pressad vitlök. Rör ner grädden. Låt koka upp. Smaka av och krydda efter med salt efter smak. Vänd ner räkorna och låt dem bli varma (de skall ej koka, då blir de sega).

Basmatiris smakar väldigt bra till men vill man ha riktig snabbmat så är pasta eller nudlar ett alternativ .

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s