Glaserad limekyckling

Jag är hushållsekonomisk och månadsplanerar mina måltider, det sparar både tid och pengar.  En trevlig bieffekt av planerandet är ju att man kan lägga ner energin på själva matlagningen istället för på att försöka improvisera ihop något i sista minuten.

Ibland när jag sitter och gör min menyplanering för kommande veckor roar jag mig med att titta i mina kokböcker för att finna på nya smakkombinationer att prova på. Igår var det dags för ett sådant kulinariskt smakprov, välbekanta ingredienser i ny kombination.

Precis som anat så smakade kycklinganrättningen med honung, lime och timjan väldigt bra. Trevligast av allt var ju att jag kunde gå ut till den egna örtagården och hämta råvaror.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • 4 kycklingbröstfiléer
  • 1 lime, rivet skal samt saften av
  • 1 msk honung
  • 1 msk rapsolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • svartpeppar

Lägg kycklingbrösten i en ugnsform.

Rör samman rivet limeskal, limesaft, honung, olja, vitlök och timjan i en skål. Pensla blandningen över kycklingen och om så önskas strö över svartpeppar.

Stek kycklingbrösten i ugn uppvärmd till 200 °C i ca 35-40 minuter. Pensla var 10.e minut.

Tillagningstiden varierar beroende på storleken på köttbitarna. Köttsaften skall vara genomskinlig när du sticker en provsticka i den tjockaste delen av köttet, är köttsaften rosa så låt den stå ytterligare 5 minuter och prova sedan igen.

Servera limekycklingen tillsammans med ugnsrostad sötpotatis och en grönsallad. Eller så gör du som boken rekommenderar och serverar den tillsammans med färskpotatis och säsongens primörer.

Källa: Kyckling – En samling läckra recept

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s