Glutenfri blåbärspaj

En mardröm för nötallergiker men en delikatess för glutenallergiker eller kolhydratjägare. Själv är jag varken eller men njuter likväl i fulla drag av denna blåbärspaj som skiljer sig väldeliga i smak från den traditionella smulpajen.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • 4 dl blåbär
  • 100 gram smör
  • 1 msk ljust muscavadosocker
  • 1,5 dl mandelmjöl (malda sötmandlar)
  • 1 dl hackade hasselnötter
  • 4 msk kokosflingor
  • 1 tsk vaniljpulver

Sätt ugnen på 200 °C. Lägg blåbären i en ugnsfast form. Strö vaniljsocker över blåbären. Smält smöret i en kastrull. Blanda samman smält smör med muscavadosocker, nötter, mandelmjöl och kokos. Fördela massan över blåbären och gratinera i ugn i ca 20 minuter. Låt svalna.

Serveras kall tillsammans med vispgrädde.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s