Baconbakad fläskfilé med svampsås

Enkelhet får gärna känneteckna mat pyssliga dagar och det fina i kråksången är givetvis att det är gott, jättegott.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • 1 fläskfilé
  • 1 krm pepparmix
  • 1 paket bacon a´120 gram
  • 1 liten gul lök
  • 150 gram champinjoner
  • 1 msk torkad aspsopp (kan uteslutas)
  • 2 dl vispgrädde

Värm upp ugnen till 200°C.

Peppra fläskfilén och linda sedan baconskivor runt så att hela filén blir täckt. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat och ställ in i ugn och låt tillagas i 30 minuter. Vänd köttbiten efter halva tillagningstiden så att du får en jämn färg runtom.

Hacka löken fint och fräs gyllene i smör i en stekpanna med höga kanter, tag ur pannan. Skiva champinjonerna och stek till de får färg. Lägg tillbaka den steka löken i pannan. Slå på grädden och tillsätt den torkade svampen. Låt bubbla tills grädden reducerat till den konsistens du vill ha på din sås.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s