Glöggstekt karré i lergryta

Glögg är så mycket mer än jul. Glögg är en dryck som är fylld av smaker. De kryddor som glöggen kryddas med används traditionellt i allehanda maträtter världen över året om och alla dessa internationella kök kan ju inte ha fel. Således blir det experimentell matlagning idag, en klassisk helstekt karré blir glöggifierad.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • 1 bit benfri fläskkarré, ca 1,5  kg
  • 1 flaska lätt vinglögg
  • 1 gul lök
  • 1 äpple
  • 2 morötter
  • 1 bit purjolök, ca 10 cm
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar

Lägg lergrytan i blöt. Gnugga in köttbiten med salt och peppar, lägg ner köttet i den förberedda lergrytan. Lägg grönsakerna runt om köttet i lergrytan och slå sedan på glöggen. Ställ in i kall ugn, vrid termostaten till 175°C låt stå 2,5-3 timmar (vänd köttbiten efter halva tiden).

Skiva upp det färdiglagade köttet och servera med nykokt potatis, gräddstuvade kantareller och vinbärsgelé.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s