Citronkaka med frosting

20140628_Citronkaka

Kaksmet:

  • 100 gram smör
  • 1 dl standardmjölk
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • Rivet skal av en stor citron
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • kokosflingor

Sätt ugnen på 175°C. Smörj och bröa en rund form, använd gärna kokos. Smält smöret, häll i mjölken. Vispa socker och ägg pösigt och vispa sedan ner smörblandningen. Rör ner citronskal, mjöl och bakpulver. Häll smeten i kakformen. Grädda i mitten av ugnen tills smeten gräddats till, ca 30-40 minuter. Låt kakan svalna.

Frosting:

  • 200 gram färskost naturell
  • 50 gram smör, rumsvarmt
  • 1 dl florsocker
  • 1 krm vaniljsocker
  • Rivet skal och saften av 1 citron

Vispa frostingen fluffig, bred ut över kakan eller spritsa. Färdigt att servera.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s