Rabarberlemonad

Sommardrycken framför andra – frisk, syrlig och svalkande.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • 1 kg rabarber
  • 1 l vatten
  • 500 g socker
  • 30 g citronsyra
  • 2 citroner
  • 2 tsk flytande atamon

Skölj och skiva rabarbern tunt (du behöver inte skala den). Koka upp rabarbern tillsammans med vatten tills den går sönder, ca 10 minuter. Sila avkoket i en saftsil, häll tillbaka vätskan i kastrullen och tillsätt socker, citronsyra och saften från pressad citron. Koka upp och rör om till sockret löst sig. Dra av från värmen, skumma och tillsätt atamon. Häll upp på väl rengjorda varma flaskor ända upp till korken och förslut.

Spädes: 1+4

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s