Svartvinbärsbladssaft

En läskande klassiker.

Blad och bär från svartvinbärsbusken kan båda användas för tillredning av saft och slutresultatet skiljer sig ordentligt i karaktär. Saft som görs på det svarta vinbär smakar just svartvinbär medan saft som görs på svartvinbärsblad blandat med citron smakar fläder. Intressant fenomen eller hur.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • 3 liter hårt packade svartvinbärsblad
  • 3 citroner
  • 2 liter vatten
  • 2 kg socker
  • 50 gram citronsyra

Gå ut och repa blad från din/dina svartvinbärsbuskar (en löst fylld 10-litershink med svartvinbärsblad motsvarar ungefär 3 liter hårt packade). Skölj svartvinbärsbladen väl och lägg dem sedan i en safthink. Skiva citronerna och lägg i hinken tillsammans med svartvinbärsbladen.

Koka upp vattnet, häll i sockret och citronsyran och rör om tills vattnet är helt klart. Häll den heta sockerlagen över bladen.

Täck över och låt stå svalt i 3 dygn. Rör om ett par gånger per dag.

Sila och tappa upp på väl rengjorda flaskor. Förvara svalt.

Spädes: 1+4

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s